Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Росія може натренувати Україну для вступу в ЄС?

Понеділок, 14 січня 2008, 17:10

Спільне вирішення економічних проблем Україною і Росією дасть можливість першій швидше підготуватися до прийняття в Європейський Союз.

Таку думку висловив посол Росії в Україні Віктор Черномирдін в інтерв'ю "Україні", яке передало посольство Росії.

"Сьогодні Україна ставить питання про входження в Євросоюз. Ми тільки "за"! Якщо Україна хоче піднятися до європейського рівня – що в цьому поганого?", - зазначив Черномирдін.

"Але справа навіть не в тому, що Україну в ЄС не приймають, а в тому, що Україна не готова сьогодні до цього", - додав він.

На думку Черномирдіна, "спільне вирішення економічних проблем дасть Україні можливість швидше підготуватися до того, щоб її прийняли до ЄС".

"Цьому сприяло б приєднання України до ЄЕП. От про що мова йде", - додав він.

На думку посла, "вступ до ЄЕП вигідніше Україні, ніж Росії - ми навіть несемо якісь збитки, але розуміємо, що сьогодні втратимо, а завтра – усе повернеться".

"Вороги цієї ідеї (вступу України до ЄЕП) кажуть, що їх не влаштовує наддержавна надбудова. Ну, добре. Йдете в Євросоюз – там же є наддержавні структури? Є. І цього ніхто не боїться. Де логіка?", - запитав він.

Черномирдін відзначив: "Куди Україна хоче вступити, з ким вона хоче дружити, кого вона хоче любити – це її внутрішня справа".

"Ми в Росії ніколи ні в кого не запитували і не будемо запитувати, як нам жити. Те ж саме ми говоримо й Україні: НАТО, ЄС – це ваш вибір", - заявив посол.

"Будь ласка, вступайте, якщо вважаєте, що так потрібно. Ми просто пояснюємо: вступаєте в НАТО – ми будемо змушені переглянути наші відносини. Оскільки Україна – найбільший наш сусід", - пояснив Черномирдін.

"І в нас занадто тісні зв'язки, зокрема, і в "чуттєвих" технологіях, політичних справах, щоб так просто поставитися до того, що Україна стане членом НАТО. От і все", - додав він.

На питання, у чому може полягати такий перегляд відносин, Черномирдін заявив: "У всьому! НАТО – це військовий блок. Я в Україні чую розмови: "НАТО – це клуб". Цікавий клуб... З ядерним озброєнням".

"Росія не хоче переглядати свої відносини з Україною. Тому ми пояснюємо нашу позицію і можливі наслідки для України на всіх рівнях. Але ми не говоримо – не вступайте. Це – ваш вибір", - додав він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...