Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Кучма хоче від Ющенка визначеності

Вівторок, 15 січня 2008, 11:38

Екс-президент Леонід Кучма вважає невизначеними перспективи розвитку України.

Про це він сказав в інтерв'ю РИА Новости, опублікованому у вівторок.

"Що ми маємо сьогодні? От уже пішов четвертий рік "України без Кучми", але ні президент, жоден з урядів не спромоглися реалізувати свій конституційний обов'язок - привселюдно обґрунтувати мету і перспективи державної політики", - заявив Кучма.

"Мене, як і всіх наших співгромадян, більше за все турбує невизначеність у перспективах розвитку країни, відсутність хоча б їхньої контурної лінії, логіки перетворень і послідовності", - додав він.

"Людей, як і мене, більше за все гнітить ця невизначеність. Куди ми сьогодні йдемо, чи повертаємося назад у лоно соціалізму, або продовжуємо будувати ринкову економіку?" – сказав Кучма.

У той же час, він заявив, що "Україна без Кучми могла бути і гіршою".

Відповідаючи на питання про політреформу, Кучма підкреслив, що "в Україні неможлива авторитарна форма правління, влада царя".

"У нас інша, ніж у Росії, ментальність. У цьому плані - парламентсько-президентська система - найбільш адекватна в нашій країні політична структура влади", - сказав він.

"Не думаю, що повернення президентові додаткових владних повноважень принесе позитивні для нашої країни результати", - підкреслив Кучма.

Він також відзначив, що не усі провідні політичні сили будуть готові з цим погодитися.
"У нас дуже сильна опозиція. Її визнає, з нею рахується влада. У свою чергу, влада підкреслює, що в будь-який момент готова стати опозицією. Це - важлива запорука того, що все в майбутньому проходитиме більш-менш нормально", - сказав він.

Кучма також висловився за зниження процентного бар'єра на виборах. На його думку, у парламенті, обраному при високому прохідному бар'єрі, "не може бути головного - у ньому відсутній сам принцип парламентаризму".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування