"Регіонал", що всівся на два крісла, не хоче посуватися для Жванії

Вівторок, 15 січня 2008, 13:42

Голова Антимонопольного комітету Олексій Костусєв заявляє про незаконність розгляду питання про призначення на цю посаду Давида Жванії, допоки нинішній голова не написав заяву про відставку.

"Відповідно до законодавства, призначення можливе лише на вакантну посаду. На сьогодні я продовжую працювати головою Антимонопольного комітету", - йдеться у заяві Костусєва.

"Більш того, термін моїх повноважень збігає лише в липні цього року. Заяви про звільнення мене із цієї посади я не подавав", - додав він.

При цьому голова комітету послався на закон про Антимонопольний комітет, яким передбачається "лише дві підстави для дострокового припинення моїх повноважень: за станом здоров'я та в разі вчинення злочину".

"Таким чином, жодних законних підстав для мого звільнення, а відтак і призначення на посаду іншої особи, немає. За таких умов розгляд цього питання Верховною Радою буде незаконним", - заявив Костусєв.

При цьому він зауважив, що "це формальний бік питання".

За словами Костусєва, він "чітко визначився щодо своєї подальшої долі" і буде працювати у Верховній Раді.

"Однак, я на сьогодні не подав заяву про звільнення з посади голови Антимонопольного комітету", - зауважив він.

При цьому голова Антимонопольного комітету пояснив свою позицію стурбованістю про подальшу долю комітету.

Як відомо, Кабінет міністрів вніс до парламенту подання про призначення члена "НУ-НС" Давида Жванії на посаду голови Антимонопольного комітету.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування