У "НУ-НС" Тимошенко порівняли з електрочайником, що купили без інструкції

Вівторок, 15 січня 2008, 14:03

Член фракції "НУ-НС" Ігор Кріль вважає публічне обговорення програми діяльності Кабінету міністрів "черговою хвилею прагматичного піару".

"Публічне обговорення програми діяльності Кабінету міністрів під керівництвом Юлії Тимошенко можна було б тільки вітати, якби коефіцієнт корисної дії від цього пафосного заходу хоча б трохи вийшов понад нульовий рівень", - заявив депутат.

"Єдиним його практичним наслідком буде чергова хвиля (напевно, висока) прагматичного піару, коли інформаційний шум стоїть сильний, але немає розуміння суті того, що відбулося", - цитує його слова сайт Razom.

За словами Кріля, "нинішній Кабмін почав свою роботу з широкої самореклами".

"На урядових засіданнях міністри і віце-прем'єри дружно, з милими усмішками вихваляють один одного порізну і всю команду Тимошенко вкупі за чітке бачення заобрійних перспектив, продумані рішення і рішучість у їх втіленні", - зазначив депутат.

"При цьому буденна, чорнова робота з підготовки цих самих рішень не ведеться. Принаймні, ще не відбулося жодного засідання урядового комітету", - зауважив він.

"Громадськість так і не знає, з яких мотивів, на підставі чого і у який спосіб Кабінет міністрів діятиме у найважливіших сферах", - додав Кріль.

Депутат заявив, що зазначена "псевдопублічність є наслідком того, що в нас урядова програма біжить навздогін уряду: спочатку обирають прем'єр-міністра, формують уряд, а вже потім складають план його діяльності".

"Це все одно, що купити електрочайник, а потім думати, навіщо він потрібен і як ним користуватися. Саме тому президент у проекті нового закону "Про Кабінет міністрів" пропонує виправити цей нонсенс і формувати уряд одночасно із затвердженням програми його діяльності", - пояснив він.

Крім того, Кріль звернув увагу на "декларативність і всеохопність урядової програми: тут широке поле для політичного маневру, який дозволить придумати легенду на випадок провалу".

"Тобто все, бодай мінімальне, що буде зроблено, виставлятиметься як вистраждана перемога, а всі невдачі будуть сховані за словесною ширмою "хотіли, але їм не дали", - пояснив депутат.

"Більше реальних термінів і прізвищ відповідальних, шановні наші урядовці! Вкажіть міру і спосіб відповідальності за невиконання проголошеного! Прошу вважати цю заяву моїми зауваженнями до програми діяльності Кабміну в рамках її публічного обговорення", - додав він.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...