Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко придумав, як боротися з п’яними і "мажорами" за кермом

Вівторок, 15 січня 2008, 14:15

Законопроект з удосконалення регулювання відносин у сфері безпеки дорожнього руху, направлений президентом Віктором Ющенком до парламенту, є комплексним і передбачає внесення змін до 10 законопроектів.

Про це заявив заступник голови секретаріату президента – уповноважений президента з питань контролю за діяльністю Служби безпеки Ігор Пукшин, повідомляє прес-служба президента.

При цьому він навів статистичні дані, за якими у 2007 році в дорожньо-транспортних пригодах загинуло 9,5 тисяч осіб, було скоєно майже 63 тисячі ДТП, 78 тисяч людей – травмовано.

"В країні немає війни, немає ніяких катастроф, а на дорогах гинуть люди", - наголосив Пукшин.

Відтак, заступник голови секретаріату президента наголосив, що Ющенко приділяє максимальну увагу безпеці дорожнього руху.

Пукшин виділив чотири принципові позиції законопроекту з удосконалення регулювання відносин у сфері безпеки дорожнього руху, направлений президентом до Верховної Ради.

Насамперед, посадовим особам ОВС надається право самостійно накладати стягнення (окрім позбавлення права керування автотранспортом, що залишається за судами), яким вони володіли до 2001 року, для більш ефективного реагування на правопорушення.

По-друге, розмір штрафів за порушення правил дорожнього руху значно збільшується.

"Зокрема, штраф за керування авто у стані алкогольного сп’яніння пропонується підвищити з 255 до 2550 гривень, а штраф за проїзд на заборонений сигнал – з 8,5 грн. до 204 грн.", - повідомив Пукшин.

Крім того, запроваджується механізм контролю за системним порушенням правил дорожнього руху.

"Законопроектом, крім накладання основного штрафу, передбачається нарахування штрафних балів. У разі нарахування 30 балів особа в судовому порядку буде позбавлена права керування транспортним засобом на певний період", - зазначив Пукшин.

Ще одним суттєвим моментом є запровадження права застосування технічних засобів аудіо- та відеофіксування і контролю за порушеннями ПДП для уникнення суб’єктивного фактора.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування