Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Депутати не змогли викликати Тимошенко в Раду

Вівторок, 15 січня 2008, 17:23

У п'ятницю години запитань до уряду не буде, оскільки депутати не підтримали відповідну постанову.

За неї проголосувало 175 депутатів в основному від більшості.

Постановою передбачалося, що у дні проведення пленарних засідань щотижня у п'ятницю з 10 до 11 години відводиться час для запитань членам Кабінету Міністрів України ("година запитань до Уряду").

Передбачалося, що під час проведення "години запитань до Уряду" у засіданні Верховної Ради бере участь Кабінет Міністрів України в повному складі, крім тих його членів, які не можуть бути присутніми з поважних причин.

Також депутати не змогли проголосувати зміни до Закону України "Про вибори народних депутатів України", яким пропонувалося скоротити час прийняття ЦВК рішення про реєстрацію обраного народного депутата України

"У разі припинення повноважень депутата на підставі його власної заяви, за рішенням суду, що набрало законної сили, або у разі смерті кандидата Центральна виборча комісія приймає зазначене рішення не пізніше наступного дня після отримання відповідної постанови Верховної Ради України, рішення суду або копії свідоцтва про смерть", - пропонувалося в законопроекті Юрія Ключковського.

"В інших випадках дострокового припинення повноважень депутата таке рішення приймається у строк не раніш як на шостий день з дня отримання відповідного рішення", - йшлося в проекті.

Однак ініціативу Ключковського підтримали спочатку 224 депутати (за перше читання), а потім 221 (за повернення в комітет). Відтак проект закону був відхилений.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування