Регіони обіцяють "розбрат" за заяву Ющенка, Тимошенко і Яценюка

Середа, 16 січня 2008, 07:29

Підписання президентом, прем'єром і спікером спільної заяви про можливість приєднання України до Плану дій з отримання членства в НАТО є черговим свідченням того, що нинішня влада не дотримується положень Конституції.

Про це йдеться в заяві Партії регіонів, оприлюдненій прес-службою партії у вівторок пізно ввечері.

На думку "регіоналів", дана заява свідчить про те, що для нинішньої влади "думка українського народу в прийнятті доленосних рішень не є визначальним чинником".

"Загальновідомо, що тільки громадяни України шляхом референдуму можуть змінити позаблоковий статус нашої держави, закріплений в Основному законі країни. Іншого шляху немає і бути не може. Про це високопоставлені підписанти прекрасно інформовані", - підкреслює Партія регіонів.

"Проте, вони підписують заяву, що апріорі внесе розбрат в українське суспільство. Навіщо це робиться? Це питання риторичне", - зазначається в заяві.

Заявляючи, що "Партія регіонів залишається вірна своїй передвиборчій програмі", "регіонали" стверджують:

"Ми упевнені, що тільки українському народу дозволено визначати долю своєї країни. І тільки всеукраїнський плебісцит може відповісти на запитання, чи відповідає членство в тому чи іншому військово-політичному союзі національним інтересам України".

"У цьому зв'язку ми хочемо нагадати, що нікому не дозволимо зневажати Конституцію й ігнорувати волю наших співгромадян. Нехай влада про це пам'ятає", - підкреслюється в заяві Партії регіонів, яка знаходиться в опозиції до влади.

Як відомо, у вівторок стало відомо, що президент Віктор Ющенко, прем'єр Юлія Тимошенко і спікер Арсеній Яценюк написали звернення щодо приєднання до Плану дій щодо членства в НАТО (ПДЧ) на самміті в Бухаресті.

Про це повідомив американський сенатор Ричард Лугар журналістам у Києві, після зустрічі з представниками опозиційного уряду (Партія регіонів).

Крім того, у вівторок, 15 січня, президент, прем'єр і спікер у спільному листі до генсекретаря НАТО Яапа де Хооп Схеффера заявили, що Україна зацікавлена в приєднанні до Плану дій щодо членства в НАТО.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування