Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Шандра "вкоротив віку" Чорнобильській АЕС

Середа, 16 січня 2008, 09:32

Голова МНС Володимир Шандра затвердив план заходів зі зняття з експлуатації блоків Чорнобильської АЕС та перетворення об’єкта "Укриття" на екологічно безпечну систему.

Як повідомляє прес-служба МНС, план містить основні завдання, які необхідно реалізувати впродовж 2008 – 2012 років, та визначає першочергові заходи і основні напрямки робіт, терміни їх виконання та оцінку необхідного фінансування.

Одним із важливих елементів плану є звільнення блоків від відпрацьованого ядерного палива. Виконання цього завдання планується завершити в 2010 році.

При цьому передбачено створення на майданчику ЧАЕС об’єктів інфраструктури для поводження з відпрацьованими ядерним паливом та радіоактивними відходами тільки з Чорнобильської атомної станції.

Також передбачено демонтаж зовнішніх щодо ядерного реактора систем і елементів блоків ЧАЕС, які не впливають на безпеку і не потрібні для роботи на подальших етапах зняття з експлуатації.

Крім того, план заходів передбачає здійснення організаційно-технічних заходів щодо оптимізації управління підприємством, а також підтримку всіх об’єктів на майданчику Чорнобильської АЕС у безпечному стані.

Як зазначає прес-служба МНС, заходи, передбачені вказаним планом, підвищать ядерну та радіаційну безпеку, забезпечать створення інтегрованої оптимізованої безпечної схеми поводження з радіоактивними відходами, що в цілому підвищить безпеку життєдіяльності населення на прилеглих територіях.

Раніше президент Віктор Ющенко визначив зняття з експлуатації блоків Чорнобильської АЕС та перетворення об’єкта "Укриття" на екологічно безпечну систему одним із пріоритетних в колі завдань, що стоять перед міністерством з питань надзвичайних ситуацій і в справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування