Тимошенко готує свій список приватизацій

Середа, 16 січня 2008, 10:04

На засіданні у середу Кабінет міністрів має намір розглянути план приватизації підприємств на 2008 рік.

Про це Тимошенко сказала в середу на відкритті засідання уряду.

"Це концептуальний документ щодо першочергових приватизацій, які ми будемо проводити вже практично протягом першого кварталу", - сказала Тимошенко.

Вона наголосила, що приватизації відбуватимуться виключно на відкритих аукціонах, і тіньових і напівтіньових приватизацій в Україні більше не буде.

Вона додала, що уряд укладатиме з майбутніми власниками угоди, в яких першою частиною буде затверджено стратегічний план підприємства, там будуть прописані напрямки його діяльності та кількість залучених інвестицій.

Другий розділ, за її словами, "писатиметься колективом підприємства" з урахуванням аспектів соціального захисту працівників.

Третій розділ розроблятиметься спільно місцевою владою з усіма міністерствами щодо запровадження правильного рівня оподаткування та інше.

Вона також додала, що у вівторок провела зустріч з керівництвом Mittal steel на предмет виконання підприємством домовленостей перед працівниками "Криворіжсталі".

"Можу сказати, що на "Криворіжсталь" значно збільшені обсяги виробництва. Зарплати підвищено так, як передбачено. Екологічні процедури проводяться, держава і бюджет отримують на мільярди гривень більше, ніж отримували до приватизації цього об'єкта", - додала Тимошенко.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування