Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко попрощався з євронаглядачем орденом

Середа, 16 січня 2008, 10:42

Президент Віктор Ющенко нагородив співдоповідача моніторингового комітету Парламентської асамблеї Ради Європи Ханне Северінсен орденом "За заслуги" ІІ ступеня.

Таким чином глава держави відзначив "її плідну багаторічну співпрацю та значний особистий внесок у розвиток співробітництва між Україною та РЄ", повідомляє прес-служба президента.

"Я дякую за ту колосальну роботу, яку ви зробили для того, щоб в Україні відновилася демократія", – сказав Ющенко, вручаючи на початку зустрічі цю нагороду.

Під час розмови президент відзначив позитивну динаміку відносин між Україною та Радою Європи. Також Ющенко високо оцінив конструктивну позицію ПАРЄ у врегулюванні політичної ситуації напередодні позачергових парламентських виборів в Україні.

Йдеться про проведення асамблеєю термінових дебатів щодо ситуації в Україні, а також діяльність спостерігачів ПАРЄ під час позачергових парламентських виборів, уточнює прес-служба.

Президент назвав їх "другими демократичними виборами в Україні", що були покликані "повернути в демократичні координати систему національної політики".

Зі свого боку Северінсен охарактеризувала ці вибори як такі, що "пройшли в чесний, демократичний і прозорий спосіб".

Президент запевнив співрозмовниць, що виконання Україною зобов'язань, що випливають із членства в Раді Європи, є предметом пріоритетної уваги керівництва держави.

Ющенко також повідомив про свою ініціативу скласти план дій, метою якого стане імплементація таких зобов'язань.

Під час розмови глава держави ознайомив Северінсен і Ренате Вольвенд із баченням розвитку політичної ситуації в країні після парламентських виборів.

Учасники зустрічі також обговорили перспективи розгляду ПАРЄ питання засудження Голодомору в Україні 1932–1933 років і вшанування пам'яті мільйонів українців, померлих у 30-ті роки внаслідок штучного голоду.

Українська сторона висловила свою позицію щодо обрання судді Європейського суду з прав людини від України.

20 грудня Україна направила список із трьох кандидатур на цю посаду, який був визначений конкурсною комісією, створеною відповідно до указу президента. Україна наполягає на тому, щоб саме цей список був розглянутий в рамках ПАРЄ.

Прес-служба із посиланням на секретаріат ПАРЄ повідомляє, що нинішній візит буде останнім для Северінсен як доповідача моніторингового комітету ПАРЄ, оскільки вона завершує парламентську діяльність і залишає асамблею у січні 2008 року.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...