В США намалювали Україні райдужні перспективи

Середа, 16 січня 2008, 10:54

Сенатор США, голова сенатського комітету з міжнародних справ Річард Лугар вважає, що Україна може стати членом Світової організації торгівлі в цьому році.

Про це сенатор сказав на прес-конференції у середу, повідомляє УНІАН.

"Економічний розвиток України відбувається дуже успішно, і це цілком обґрунтовує членство України в СОТ в цьому році", - сказав він.

Як повідомлялося, президент Віктор Ющенко визначив завданням уряду, парламенту й секретаріату президента вступ України до СОТ у лютому 2008 року.

Раніше центральний офіс СОТ повідомляв, що вступ України до організації може відбутися на засіданні Генеральної ради СОТ, яке відбудеться 7-8 лютого в Женеві. Питання митних тарифів із ЄС залишається останнім у рамках переговорів щодо вступу України до СОТ.

10 січня під час зустрічі президента з прем`єр-міністром Юлією Тимошенко і головою Верховної Ради Арсенієм Яценюком було ухвалено рішення, що до Брюсселя буде направлено групу, яка зніме всі розбіжності між Україною і ЄС щодо експортних мит.

14 січня голова представництва Європейської Комісії в Україні Ієн Боуг заявив, що Євросоюз не висував наприкінці 2007 року й не має наміру висувати в поточному році ніяких нових вимог до України в рамках її вступу до СОТ.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування