Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Росії спростовують відмову від українських станцій-"нишпорок"

Середа, 16 січня 2008, 14:35

Рішення про відмову від оренди українських радіолокаційних станцій (РЛС) "Дніпро" у Мукачевому й Севастополі російське військове відомство не ухвалювало.

"У міністерстві оборони Росії не ухвалювалося рішення про припинення оренди двох радіолокаційних станцій, розташованих на території України", - заявив у середу "Інтерфаксу-АВН" радник голови військового відомства Ільшат Байчурин.

Як відомо, раніше в середу "Комерсант-Україна" з посиланням на джерело у військовому відомстві РФ повідомляв, що Росія відмовилася від оренди РЛС у Мукачевому і Севастополі, і міністр оборони РФ Анатолій Сердюков підписав розпорядження про припинення використання інформації з цих станцій.

За інформацією джерела, таке рішення пов'язане з будівництвом на стратегічному південно-західному напрямку станцій попередження про ракетний напад російської станції "Воронеж-ДЖ" під Армавіром (Краснодарський край).

Зазначалося також, що причиною відмови РФ від послуг української сторони могла стати передача РЛС СПРН у розпорядження НКАУ, тому що, за словами джерела, у військовому відомстві РФ упевнені, що після передачі НКАУ на РЛС почали працювати "нові співробітники, які, по суті, тільки вчилися експлуатувати станції".

РЛС у Мукачевому й Севастополі Космічні війська Росії використовують як елементи системи попередження про ракетний напад (СПРН).

РЛС "Дніпро" СПРН у Севастополі й Мукачевому є власністю України.

Відповідно до російсько-української угоди, інформація з цих РЛС, що ведуть спостереження за космічним простором над Центральною і Південною Європою, а також Середземномор'ям, надходить на центральний командний пункт СПРН (Сонячногорськ) Космічних військ РФ.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування