Суди стаханівськими темпами відбирають права у водіїв

Середа, 16 січня 2008, 14:38

За результатами оперативно-профілактичного відпрацювання стану безпеки на дорогах, яке розпочалося 10 січня, вже позбавлено прав керування понад чотири тисячі осіб.

Про відповідні результати перевірки повідомив на брифінгу в середу начальник Державтоінспекції Сергій Коломієць.

За його словами, загалом до цього часу працівники ДАІ виявили майже 170 тисяч порушень у тому числі понад 7,5 тисяч фактів керування транспортними засобами в нетверезому стані.

У свою чергу заступник міністра внутрішніх справ Олександр Савченко, посилаючись на кодекс адміністративних правопорушень, заявив, що ДАІ має право вилучати права водія у порушників на місці, після цього разом з протоколом скеровувати їх до суду, який вирішуватиме остаточно, чи повертати їх власнику.

Він також додав, що суди вилучатимуть права тільки за грубе порушення, як то проїзд на червоне світло, виїзд на зустрічну смугу, незупинка на пішохідному переході і керування у нетверезому стані.

"Я сьогодні їхав на роботу, і у Вишгороді машина несеться на швидкості 120 км на годину і збиває жінку так, що мотор заїхав у кабіну на пішохідному переході. І хотілося не просто дати йому по шиї, але, так сказати по-народному, хотілося просто розмазати його по стінці", - сказав Савченко.

Результатом перевірки, за його словами, стало як зниження смертності на дорогах за 15 днів на 107 людей, порівняно з аналогічним минулим періодом, так і зниження кількості аварійних ситуацій.

"Сьогодні ми їдемо по дорозі, і заблокованих перехресть немає, практично. Напевно, це є найголовніше", - зазначив Савченко.

Коментуючи ситуацію з хабарами на дорогах, Савченко визнав, що ця проблема існує. "Зловживання будуть. Я не буду клястися, що ми їх знищимо повністю, але ми намагатимемося. Зрозуміло, що беруть. Але приємно, що беруть менше", - сказав він.

У свою чергу Коломієць додав, що відповідна перевірка не є "якоюсь разовою акцією, а буде відпрацюванням нових методів роботи".

Якщо, за його словами, вона виявиться успішною, то мобільні групи патрулювання обладнають, зокрема відеокамерами в патрульних машинах, які відстежуватимуть спілкування порушника з правоохоронцями. Також буде підвищено рівень зарплати патрулів.

Крім того, за його словами, вже зараз було прийнято рішення "перетасувати відповідні мобільні групи" з різних регіонів для того, щоб позбавитися проблеми "кумівства" на постійних місцях патрулювання.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...