Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко узявся за полегшення життя бізнесменам

Середа, 16 січня 2008, 15:40

Президент Віктор Ющенко направив до Верховної Ради шість законопроектів у сфері господарської діяльності, які визначив як невідкладні для позачергового розгляду в парламенті.

Про це заявив глава секретаріату президента Віктор Балога, повідомляє прес-служба глави держави.

За його словами, головна мета запропонованих змін – істотно спростити дозвільні і регулюючі процедури.

Реклама:

"У разі прийняття цих законів вітчизняним підприємцям стане легше дихати. Буде зруйновано численні бар'єри, які гальмують розвиток малого і середнього бізнесу", - зазначив Балога.

"Окремі нововведення відкриють шлюзи для серйозних інвестиційних ініціатив", – додав він.

Один із проектів спрямований на реалізацію положень концепції вдосконалення державного регулювання господарської діяльності, яка у вересні минулого року була затверджена відповідним президентським указом.

ВІДЕО ДНЯ

Пропонується скоротити перелік видів господарської діяльності, на здійснення якої потрібно одержувати ліцензії.

Зокрема, скасуванню підлягає ліцензування виготовлення виробів із дорогоцінного металу і каміння, заготівля і переробка металобрухту, виконання топографо-геодезичних робіт і картографічних робіт, турагентської і фізкультурно-оздоровчої діяльності.

Визнано доцільним відмовитися від ліцензування діяльності, пов'язаної з виробництвом автомобілів і автобусів, оскільки транспорт і так підлягає обов'язковій сертифікації.

"Має бути скасоване ліцензування тих видів діяльності, яка не загрожує безпеці держави, життю і здоров'ю громадян та навколишньому середовищу", – зазначив Балога.

Проект закону "Про ринковий нагляд" має запровадити контроль за відповідністю продукції, яка вже перебуває в обігу, технічним регламентом, повнотою і достовірністю інформації про таку продукції.

Це створить додаткові захисні механізми захисту прав споживачів і допоможе вилучати з обігу неякісні або небезпечні товари.

Інший законопроект уточнює терміни "дозвільна система у сфері господарської діяльності", "документ дозвільного характеру", "місцеві дозвільні органи". Законодавчо врегулюється процедура видачі та анулювання дозволів на встановлення малих архітектурних форм.

Зміни до законів щодо стандартизації передбачають скасування обов'язковості стандартів і передачу Кабміну повноважень із затвердження переліку товарів, які треба обов’язково сертифікувати.

"Президентські ініціативи завдадуть відчутного удару по бюрократичних процедурах, що роками важким ярмом висять на бізнесові", – зазначив Балога.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...