Ющенко у Єханурова захотів відверту розмову без преси

Середа, 16 січня 2008, 15:40

Президент Віктор Ющенко заявляє, що його не влаштовує рівень боєздатності української армії та рівень патріотизму солдат.

Про це він заявив на нараді у Міністерстві оборони, повідомляє УНІАН.

Президент наголосив, що його турбує те, що з кожним роком рівень боєздатності армії стає ще меншим.

Він повторив свою думку, що армія повинна відмовитись від невластивих їй функцій – економічної діяльності.

Ющенко висловився за структурні реформи у Збройних Силах України.

Він зауважив, що, незважаючи на збільшення фінансування щороку на 30-35%, ситуація у ЗСУ кардинально не покращується. На його думку, без структурних реформ у ЗСУ збільшення фінансування не призведе до бажаного результату.

Водночас Ющенко зазначив, що потребують коштів системні зміни, які необхідно провести в армії. Тому він закликав усі гілки влади спільно працювати над вирішенням проблем, які існують у ЗСУ.

Ющенко назвав сферою спільної відповідальності президента, прем’єр-міністра, голови Верховної Ради та інших гілок влади ситуацію у Міноборони, а також їхнім спільним завданням - проведення реформ у цій сфері.

Крім того, президент закликав на сьогоднішній нараді обговорити програму діяльності Міністерства оборони на 2008 рік.

Ющенко закликав до відвертої розмови без преси.

У ході наради він також висловив незадоволення рівнем патріотизму у солдат. "Якщо немає морального духу в солдата, про все інше можна не говорити", - зауважив президент і запропонував знімати фільми про національних героїв, які можуть стати прикладом для тисяч людей у погонах.

За словами Ющенка, довгий час "і держава, і суспільство мають колосальний борг перед українським солдатом". Президент закликав змінити ставлення цивільних осіб до армії.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування