Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У ПАРЄ стурбовані спробою "імперативу" в Україні

Середа, 16 січня 2008, 16:15

Доповідачі Моніторингового комітету ПАРЄ стурбовані спробою ввести в Україні імперативний мандат, оскільки це не відповідає принципам і стандартам Європи.

Про це заявила доповідачка ПАРЄ з України Ханне Северінсен на прес-конференції в середу, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Вона також підкреслила, що на даний момент серед проблем, які потрібно вирішити Україні, – створення реєстру виборців.

"Сподіваюся, що це буде зроблено до наступних виборів", - відзначила Северінсен, додавши, що роботу над створенням такого реєстру необхідно починати вже зараз.

Доповідач також повідомила, що в ході візиту в Україну вони провели низку зустрічей із представниками різних політичних сил, під час яких відзначалася необхідність удосконалення виборчої системи для того, щоб українські виборці дійсно могли впливати на кандидатів у депутати.

Водночас, вона висловила задоволення тим, що в Україні відбулася "мирна передача влади", а також привітала формування "тіньового" уряду разом із чинним, підкресливши, що бачить можливості для співпраці між опозицією і коаліцією.

Крім того, Северінсен висловила надію на те, що найближчим часом в Україні відбудуться зміни в системи боротьби з корупцією, а також відбудеться реформування судової системи.

Говорячи про питання внесення змін у Конституцію, вона підкреслила, що українським політичним силам необхідно зробити все, щоб досягти консенсусу в цьому питанні. За її словами, це дасть можливість не перевантажувати Конституційний Суд.

Северінсен також висловила надію на те, що найближчим часом Україні вдасться виконати зобов'язання, узяті на себе перед Радою Європи.

У свою чергу доповідач ПАРЄ Ренате Вольвенд підкреслила, що вони дивляться з оптимізмом на те, що Верховна Рада в найближчі дні внесе до порядку денного питання і зобов'язання, які Україна досі не виконала перед Радою Європи.

Вона нагадала, що серед невиконаних зобов'язань, узятих Україною на себе, - ухвалення Кримінального кодексу, проведення реформи судової системи, а також чітке визначення повноважень Генпрокуратури. Зокрема, зняття функції загального нагляду.

"У вас повинні бути всі ці демократичні інституції", - сказала Вольвенд.

У той же час, Северінсен повідомила, що прем'єр-міністр Юлія Тимошенко в ході їхньої зустрічі попросила її консультувати в деяких питаннях, у зв'язку з чим не виключила наступних візитів в Україну.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування