Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Журналісти спробують відбитися від Ахметова через українські суди?

Середа, 16 січня 2008, 16:43

Холдинг "Обоз.ua" має намір оскаржити рішення Лондонського суду щодо позову українського бізнесмена і політика Рината Ахметова, заявляє шеф-редактор холдингу Юрій Пільчевський.

На прес-конференції Пільчевський уточнив, що, якщо буде така можливість, має намір діяти через українські суди, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Крім того, за його словами, представники інтернет-холдингу "Обоз.ua" не одержали рішення Лондонського суду. "Нам невідомо дотепер чи відбувся цей суд узагалі", - заявив Пільчевський, відзначивши, що холдинг не одержав ні запрошень, ні повісток у суд.

У той же час, відповідаючи на питання журналістів, він повідомив, що представники холдингу передавали свою позицію й інформацію в Лондонський суд, що, на їхню думку, спростовувала судові претензії Ахметова. За словами Пільчевського, ця інформація, певно, не була прийнята або розглянута цим судом.

Зокрема, як пояснив Пільчевський, представники "Обоз.ua" заповнили спеціальний формуляр, що прийшов з Лондонського суду, де докладно висвітили свою точку зору.

"Гадки не маю, які наслідки можуть бути", - заявив Пільчевський, коментуючи рішення Лондонського суду, опубліковане в засобах масової інформації і його легітимність на території України.

"У мене складається думка, що з боку Ахметова це було не найправильніше рішення, тому що навряд чи воно дійсно захистить його міжнародний імідж", - підкреслив Пільчевський.

Як повідомлялося з посиланням на адвоката Юрія Нємца, Лондонський суд у понеділок виніс рішення на користь українського бізнесмена і політика Рината Ахметова за позовом про наклеп до інтернет-видання "Оглядач", поданим 26 липня 2007 року.

"Позов був поданий у зв'язку з низкою статей, опублікованих виданням у 2007 році, у яких містилися численні безпідставні обвинувачення на адресу Ахметова", - йдеться в повідомленні.

"Суд також виніс рішення проти двох редакторів "Оглядача" - Олега Медведєва і Ярослава Білика, а також журналіста Тетяни Чорновол. Усі винесені постанови суду є заочними рішеннями, оскільки жоден з відповідачів не з'явився в суд і не представив жодних доказів на свій захист", - відзначив адвокат.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...