Кушнарьова могли застрелити ще 4 роки тому

Середа, 16 січня 2008, 17:02

Адвокат Дмитра Завального, обвинувачуваного в убивстві з необережності одного з лідерів Партії регіонів Євгена Кушнарьова, має намір заявити про відвід слідчого в справі.

Про це адвокат Володимир Олевський заявив в інтерв'ю газеті "Голос України", опублікованому в середу, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Якщо при цілком очевидних порушеннях слідчого йому не буде дано відвід і йому буде дозволено завершувати слідство (про загибель Кушнарьова) і переконувати своє керівництво в тім, що його позиція правильна, то тоді цей відвід повинен стосуватися усього керівництва слідства", - сказав він.

На його думку, висунуті його підзахисному статті обвинувачення "убивство з необережності" і "незаконне збереження і носіння вогнепальної зброї" "притягнуті за вуха". Зокрема, він відзначив, що при проведенні експертиз сам Завальний не був ознайомлений з постановами про призначення цих експертиз.

"Усе це було зроблено заочно, і відповідно, вийшов надуманий заочний результат. Надуманий, тому що він зовсім не відповідає правдивим свідченням Завального - відмінного стрільця, майстра спорту, багаторазового призера України, людини, для якого стрілянина це не просто захоплення", - відзначив Олевський.

Він також вважає, що Завальний не міг передбачити "непередбачувану поведінку Кушнарьова під час полювання, коли він у запалі мисливського азарту міг залишити своє місце".

За словами адвоката, Кушнарьов порушив правила полювання. "Кушнарьов, як пише слідчий, у запалі не раз тікав зі свого місця на полюванні. І виходить - за обвинуваченням - він чотири роки постійно бігав зі свого місця і не був застрелений раніше тільки випадково", - підкреслив Олевський.

Крім того він відзначив, що полювання 16 січня 2007 року, у результаті якого загинув Кушнарьов, не було запланованим.

"Це не було заплановане полювання, це був саме відстріл пораненого вовка, що міг заподіяти велике горе", - підкреслив адвокат.

У свою чергу адвокат потерпілої сторони В'ячеслав Стовба в цьому ж інтерв'ю наполягає, що це було навмисне убивство у формі непрямого наміру. При цьому він пояснив, що обвинувачуваний в убивстві Завальний "усіма своїми діями порушив правила безпеки полювання.

У той же час прокурор Харківської області Василь Синчук відзначив в інтерв'ю газеті, що слідство у справі про загибель Кушнарьова завершено наприкінці грудня 2007 року і буде передано в суд після ознайомлення з ним усіх фігурантів.

Як повідомлялося, Кушнарьов одержав вогнепальні поранення 16 січня 2007 року під час полювання в Харківській області. Помер 17 січня.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News