Михайличенко вірить, що в України є шанс

Середа, 16 січня 2008, 17:22

Головний тренер збірної України з футболу Олексій Михайличенко упевнений, що в збірної є шанс потрапити на чемпіонат світу 2010 року.

"У нас є передумови вийти на чемпіонат світу, а все інше - деталі", - заявив головний тренер збірної України на брифінгу в середу в Києві, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Михайличенко висловив сподівання на те, що робота нового тренерського штабу, у котрий увійшли Геннадій Литовченко, Вадим Євтушенко і Михайло Михайлов, буде плідною.

"Я сподіваюся, що наша команда зможе працювати плідно, адже ми давно знаємо один одного і крім професіоналізму в нас є ще відповідальність і дружні відносини. Згуртованість тренерського складу має чимале значення для успішної роботи національної збірної", - відзначив Михайличенко.

Новопризначений тренер збірної, коментуючи календар ігор на 2008-2009 р., підкреслив, що який би гарним не був календар, усе буде залежати від ігор. "Ми постаралися створити той календар, який буде сприятливим", - сказав головний тренер.

Михайличенко відзначив, що переговори тривали близько 7 годин і проводилися досить важко.

"Ми 7 годин знаходилися в залі, і іноді здавалося, що ми з глухого кута не вийдемо. Але все-таки нам це удалося. За результатами переговорів збірна України 6 вересня і 11 жовтня цього року зіграє домашні матчі зі збірної Білорусії і Хорватії відповідно, а 10 вересня збірну чекає виїзний матч зі збірною Казахстану", - сказав він.

У наступному, 2009 році, як відзначає тренер збірної, складними будуть квітень і червень, тому що 1 квітня і 6 червня збірна буде грати виїзні матчі зі збірними Англії і Хорватії, а 10 червня прийме вдома збірну Казахстану.

Восени 2009 року збірна зіграє два виїзних матчі і два матчі вдома.

Зокрема, 5 вересня: Україна - Андора, 9 вересня: Білорусія - Україна, 10 жовтня: Україна - Англія і 14 жовтня: Андора - Україна.

"Мені здається, що боротьба в нашій групі буде напруженою", - підкреслив Михайличенко.

Відповідаючи на питання журналістів про те, де буде Україна проводити домашні матчі, головний тренер сказав: "Однозначно, що не на НСК "Олімпійський". Він висловив сподівання, що на той час будуть добудовані стадіони в Дніпропетровську і Донецьку, а також відзначив можливість проведення ігор у Львові, Одесі і Запорожжі.

"Це не погано, що збірна виїде з Києва і буде грати в інших містах", - сказав він і додав, що необхідно буде зробити все, щоб збірна України грала на цих стадіонах як у себе вдома, а не як у гостях.

Україна не потрапила на ЧЄ-2008.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News