РосУкрЕнерго запасається газом, ніби Украна - на Північному полюсі

Середа, 16 січня 2008, 17:37

Ексклюзивний постачальник імпортного природного газу в Україну RosUkrEnergo AG несе додаткові витрати на закупівлю газу через холодну погоду.

Про це заявив виконавчий директор компанії RosUkrEnergo Костянтин Чуйченко.

"У січні поточного року відбулося зниження обсягів поставок природного газу з Центральної і Середньої Азії в зв'язку з аномально холодною погодою. Зниження поставок щодо планових обсягів складає близько 40 млн кубометрів на добу", - сказав він.

Виходячи з даних звітності "Газпрому" за перші квартали 2006 і 2007 років, це відповідає майже чверті обсягу добових поставок RosUkrEnergo.

Він також додав, що в зв'язку з цим для забезпечення безперебійних поставок природного газу і заповнення балансу газу України в січні RosUkrEnergo придбала російський газ відповідно до діючого контракту і формулою ціни, погодженою сторонами в січні 2006 року.

У I кварталі поточного року ціна закупівлі російського газу, розрахована по формулі, складає $314,7 за тисячу кубометрів. На 16 січня 2008 року обсяг російського газу, поставленого компанією RosUkrEnergo споживачам України, склав близько 740 млн кубометрів.

"При цьому необхідно відзначити, що прострочена заборгованість компанії "Укргаз-Енерго" перед компанією RosUkrEnergo AG у даний час складає $830 млн, що, у свою чергу, приводить до формування заборгованості компанії RosUkrEnergo AG перед групою "Газпром", - заявив Чуйченко.

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування