УкрГаз-Енерго обіцяє "мамі" погаситися в короткий строк

Четвер, 17 січня 2008, 08:31

ЗАТ "УкрГаз-Енерго" (Київ) погасить накопичену заборгованість перед RosUkrEnergo A.G. (Швейцарія), єдиним постачальником природного газу в Україну, найближчим часом, повідомило "УкрГаз-Енерго" у середу пізно ввечері.

"Погашення заборгованості буде здійснено в максимально короткий термін за рахунок надходжень від продажу відбируваного з ПСГ газу на умовах 100%-ої передоплати, а також залучуваних кредитних коштів", - уточнює прес-секретар "УкрГаз-Енерго" Віталій Кисіль, слова якого наводяться в повідомленні.

Виконавчий директор RosUkrEnergo Костянтин Чуйченко в середу заявив, що прострочена заборгованість "УкрГаз-Енерго" перед трейдером у даний час складає $830 млн, а це, у свою чергу, призводить до формування заборгованості RosUkrEnergo перед групою "Газпром".

"УкрГаз-Енерго" уточнює, що виникнення такої заборгованості обумовлено додатковою закупівлею значних обсягів газу в підземних сховищах газу (ПСГ) України в компанії RosUkrEnergo AG.

"Беручи до уваги світові тенденції подорожчання енергоносіїв, підприємство закуповує ці обсяги для наступного забезпечення газового балансу України і безперебійного газопостачання національних споживачів в опалювальному сезоні 2008-2009 років", - пояснює Кисіль.

"УкрГаз-Енерго" також нагадує своїм контрагентам про необхідність забезпечення належних розрахунків за споживаний природний газ.

"Особливу стурбованість у "УкрГаз-Енерго" викликає те, що підприємства НАК "Нафтогаз України", починаючи з третьої декади грудня 2007 року, цілковито припинили оплату за постачений газ", - зазначає представник постачальника палива.

RosUkrEnergo є єдиним постачальником природного газу в Україну із січня 2006 року, а його єдиним імпортером у країну - "УкрГаз-Енерго", спільне підприємство НАК "Нафтогаз України" і RosUkrEnergo.

"УкрГаз-Енерго" частину придбаного газу поставляє кінцевим споживачам, переважно промисловим підприємствам, частину реалізує "Нафтогазу України" для подальшого забезпечення газом теплопостачальних підприємств і бюджетних установ.

"УкрГаз-Енерго" планувало в 2007 році імпортувати в Україну понад 53 млрд куб. м природного газу. Прогнозний баланс надходження і розподілу природного газу по Україні на 2008 рік передбачає імпорт трейдером у поточному році 55 млрд куб. м палива.

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування