Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

НУНС вирішив залишити собі деякі пільги

Четвер, 17 січня 2008, 09:43

Блок "Наша Україна – Народна Самооборона" вважає, що пільги, необхідні для безпосередньої роботи депутатів Верховної Ради, треба зберегти.

Питання розглядалося у середу на політраді блоку, повідомляє прес-служба "Народної самооборони".

"Усі без винятку народні депутати блоку та керівники партій, які його утворили одностайно висловилися за те, що потрібно пільги відміняти, але є певні застереження", - зазначив член фракції НУ-НС Олег Новіков.

Зокрема, за словами Новікова, народні депутати дійшли до висновку, що пільгами не можна вважати і називати те, що необхідно народному депутату для виконання своїх посадових обов’язків.

"Тому було прийняте рішення перед голосуванням про скасування пільг, треба зібратися всій політраді блоку НУ-НС та запросити представників БЮТ і чітко розприділити, що є пільги, а що - "необхідність" роботи народного депутата, - відзначив Новіков.

"Усі сьогодні розуміють, що надання безкоштовних квартир потрібно скасовувати. Це є зайва пільга. Відмінити також безкоштовне санаторне лікування та путівки. Депутат в змозі за свою заробітну платню їздити та лікуватися", - підкреслив народний депутат.

"Те саме стосується службового транспорту. Майже всі депутати мають власний автотранспорт, тому використовувати якісь години автопарку ВР немає потреби. Наприклад, сьогодні депутати ділилися, що за весь свій час перебування на посаді народного депутата, вони жодного разу не скористалися службовим транспортом. Тому цей пункт варто, або скасувати, або скоротити", - впевнений Новіков.

З іншого боку, переконаний Олег Новіков, не можна скорочувати заробітну платню помічникам депутатів. Теж саме стосується і скорочення видатків на утримання офісу народних депутатів.

Підсумовуючи, Новіков запевнив, що в першому читанні НУ-НС за закон проголосує: і за скасування пільг, і за скасування недоторканності. "Але в другому потрібно буде його доопрацювати: сісти і чітко розподілити, що є пільги, а що - службова необхідність", - додав він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
04:28
ISW оцінив можливості України звільнити всю свою територію від окупантів
03:22
Під час атаки на Івано-Франківщину Польща піднімала в повітря військову авіацію 
02:07
Die Welt оприлюднило мирну угоду, яку Україна та Росія могли підписати на початку війни
01:06
оновлюєтьсяВ Росії злетіли бомбардувальники Ту-95: оголошено масштабну повітряну тривогу
00:54
Німецькі винищувачі перехопили російський  Іл-20 над Балтійським морем
00:38
доповнено, фотоУ Харкові пролунала серія вибухів: пошкоджена медустанова, постраждала пацієнтка
23:40
Іспанія на "Рамштайні" підтвердила плани відправити Україні ракети до Patriot
23:29
Новини економіки 26 квітня: застава за Сольського, Кабмін зберіг тариф на електрику для населення
23:17
відеоПлетенчук: Росіяни посилили захист своїх суден після пошкодження "Коммуни"
23:10
Мутації та перемога природи. Факти про Чорнобильську катастрофу, які ви могли не знати
Усі новини...