З україно-польського кордону зняли блокаду

Четвер, 17 січня 2008, 10:12

Жителі прикордонних з Польщею районів Львівської області припинили блокування в'їзду на пункт пропуску "Краковець" на українсько-польському кордоні.

Про це повідомив агентству "Інтерфакс-Україна" у четвер прес-секретар Мостиського прикордонного загону Західного регіонального управління Держприкордонслужби Роман Стахів.

"Учора (16 січня) після дев'яти вечора люди розблокували дорогу і розійшлися" - сказав він. За словами Стахіва, на цей момент на дорозі знаходилося близько 30 пікетників. Про причини, що призвели до розблокування дороги, він сказати не зміг.

Стахів також сказав, що рух на пункті пропуску "Краковець" відновлено в повному обсязі і черг вантажних автомобілів на кордоні немає.

Кілька сотень жителів українського прикордоння заблокували дорогу на ПП "Краковець" увечері 15 січня і добу не пропускали автомобілі. Вони вимагали полегшення механізму одержання віз у Польщу і підписання між Україною і Польщею договору про малий прикордонний рух, що істотно полегшить перетин кордону жителям прикордонних районів.

16 січня до пікетників приїхали представники секретаріату президента України і Держприкордонслужби, які сказали, що підписання договору про малий прикордонний рух намічено на лютий поточного року, можливо, за участю прем'єр-міністрів України і Польщі.

У середу ввечері глава Верховної Ради Арсеній Яценюк звернувся до маршалка сейму Польщі Броніслава Коморовського з проханням сприяти прискоренню підписання і ратифікації договору про малий прикордонний рух.

Як повідомляє прес-служба ВР України, глава українського парламенту вважає необхідність оптимального рішення проблем транскордонного співробітництва одним із пріоритетних напрямків двостороннього діалогу, що став предметом відання комісії, створеної в рамках Міжпарламентської асамблеї України і Польщі.

"Прошу Вас, шановний колего, усіляко сприяти прискоренню підготовки, підписання і подальшої ратифікації польським парламентом вищезгаданої угоди", - відзначив Яценюк.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
02:56
оновлюється від 00:04Групи ворожих "Шахедів" атакують Україну – Повітряні сили
02:38
Росіяни атакували Сумщину КАБами, скидали міни
01:42
Канада надасть Україні додатковий пакет підтримки – посол
01:00
футболЛунін видав суперматч і допоміг "Реалу" пройти в серії пенальті "МанСіті" в Лізі Чемпіонів
00:48
Нам треба переграти Путіна в рішучості – Зеленський на засіданні Євроради
00:24
У Чорногорії – третій за останні дні гучний арешт топпосадовців
00:14
футболНімецька "Баварія" обіграла "Арсенал" Зінченка і вийшла в півфінал Ліги Чемпіонів
23:55
Новини економіки 17 квітня: прогноз по урожаю-2024, споживання електроенергії росте через похолодання
23:53
"Україна – не Сирія": Юсов відреагував на слова Терехова, що Харків може стати новим Алеппо
23:32
Закупівельника Міноборони Волошенкова планують звільнити на тлі згадок про його участь в "Антимайдані"
Усі новини...