Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Балога пропонує "Регіонам" підтримати "лист трьох"

Четвер, 17 січня 2008, 13:24

Глава секретаріату президента Віктор Балога вважає, що в темі приєднання України до НАТО між опозицією та коаліцією є набагато більше спільного, ніж відмінного.

Так Балога прокоментував дискусію, що ведеться довкола листа президента, прем'єр-міністра та голови Верховної Ради до генсека НАТО про бажання України приєднатися до плану дій із здобуття членства в НАТО.

Глава секретаріату наголосив, що підписаний лист не є заявкою України на вступ до НАТО і викладена у ньому ініціатива не суперечить законодавству держави.

Балога вважає взаємні випади між силами коаліції та опозиції безпідставними і контрпродуктивними: "Україна дала черговий зрозумілий сигнал про своє прагнення увійти в євроатлантичні структури".

"Цього сигналу чекали, українська сторона розраховує на позитивну відповідь у ході квітневого саміту в Бухаресті. Нині і президент, і Верховна Рада, і Кабінет міністрів показали єдність своєї позиції з цього питання", - зазначив глава секретаріату.

"Цілком логічно, щоб таку спільність поглядів підтвердила й нині опозиційна Партія регіонів, яка під час перебування при владі зробила практичні кроки в напрямку приєднання України до НАТО", - додав він.

При цьому Балога зазначив, що "натомість опозиція виступила із заявами, які дезорієнтують суспільство щодо реального стану справ".

Глава секретаріату наголосив, що вступ України до НАТО буде обов'язково попередньо обговорюватися на всеукраїнському референдумі.

"Путівку в Північноатлантичний союз наша держава одержить від народу, ніяких застережень тут не буде. Так само ніхто не сумнівається у важливості широкої роз’яснювальної роботи щодо сучасних цілей і завдань НАТО", - пояснив він.

Коментуючи заяви Партії регіонів щодо низької поінформованості населення про НАТО, Балога закликав цю силу до проведення інформаційної кампанії:

"Коли Партія регіонів твердить, що українці мало знають про цю організацію – так включайтеся в інформаційну кампанію!".

"Насправді між нинішньою опозицією і демократичною коаліцією в натівській темі набагато більше спільного, ніж відмінного", - додав він.

Балога зазначив, що мусування цього питання не личить відповідальній політичній силі, тим більше, що вона неодноразово запевняла у своїй прихильності до ідеї членства України в НАТО.

"Напевно, гострі закиди щодо НАТО відбуваються за інерцією. У нинішній опозиції достатньо зважених політиків, які вміють відокремлювати корпоративну кон'юнктуру від національних інтересів і віддають перевагу останнім", - сказав він.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування