Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко наполягає, щоб Тимошенко забрала усе, що вона винна

Четвер, 17 січня 2008, 15:00

Президент Віктор Ющенко наполягатиме на вилученні з програми діяльності уряду зобов'язання розробити зміни до закону про Кабінет міністрів.

Про це на брифінгу заявив керівник служби забезпечення зв'язків з Верховною Радою та Кабінетом міністрів секретаріату президента Ян Берназюк, повідомляє прес-служба президента.

У цьому контексті Берназюк нагадав, що глава держави нещодавно вніс до Верховної Ради нову редакцію цього закону, парафовану представниками демократичних сил-учасниць коаліції.

"Відповідно, президент вважає, що ревізії ці домовленості і цей законопроект піддаватися не повинні", – зазначив представник секретаріату.

На переконання президента, з тексту програми також слід вилучити наміри уряду запропонувати свою редакцію закону про внесення змін до Конституції – зважаючи на створену указом президента Національну конституційну раду.

"З огляду на це програма діяльності уряду не повинна містити будь-які зобов'язання Кабміну щодо самостійної участі у процесі формування змін до Конституції", – зазначив Берназюк.

При цьому він відзначив, що значну частину конструктивних та важливих пропозицій глави держави уряд у своїй програмі врахував.

"Президент вважає, що це дозволяє підняти програму діяльності уряду на якісно новий рівень", – сказав Берназюк. Йдеться, зокрема, про чітко зафіксовані в тексті зобов'язання Кабміну виконати конкретні заходи.

"Уряд тим самим показує готовність нести політичну відповідальність за виконання цієї програми і тих обіцянок, які дали політики під час виборчої кампанії і які лягли в основу коаліційної угоди та, відповідно, перейшли до програми дій уряду", – пояснив він.

Берназюк заявив, що президент наполягатиме, щоб в остаточній редакції програми діяльності уряду були обов'язково враховані усі його зауваження та пропозиції.

Серед таких пропозицій, що залишилися не врахованими в програмі, представник секретаріату назвав ліквідацію заборгованості по зарплаті та запобігання новим боргам на підприємствах усіх форм власності.

Також, за словами Берназюка, уряд не врахував пропозицію щодо необхідності чіткої фіксації зобов'язання Кабміну виконати конкретні акти глави держави:

указів про заходи щодо будівництва доступного житла в Україні та поліпшення забезпечення громадян житлом, про деякі заходи щодо розвитку ринку зерна.

Як відомо, у Верховній Раді вже зареєстровано нову редакцію закону про Кабінет міністрів, що була внесена президентом у пакеті першочергових законопроектів.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...
Реклама: