"Мисливці за нацистами" вимагають від Януковича розібратися зі своїм депутатом

Четвер, 17 січня 2008, 16:20

Директор з міжнародних відносин Центру Симона Візенталя Шимон Самуелс просить лідера Партії регіонів Віктора Януковича провести розслідування антисемітських висловлювань голови Харківської облради Василя Салигіна.

Про це йдеться у листі Самуелса, спрямованому на ім'я Януковича у четвер, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

У листі відзначається: "Як нам стало відомо, голова Харківської обласної ради Василь Салигін привітав своїх колег-депутатів побажанням "щоб у цьому Новому році ви ніколи не чули слово "Шалом" у сесійному залі".

"Пане Янукович, ми закликаємо вас розслідувати те, що стоїть за цією заявою. Якщо, як ми вважаємо, це була навмисна образа єврейського народу, то ми очікуємо публічного осуду Салигіна і його виключення з Партії регіонів", - наголосив Самуелс.

В іншому випадку, зазначив директор центру, "це буде розглядатися як заохочення антисемітизму і зрада тих українців, що підтримують цінності толерантності і демократії".

Копія листа була також спрямована прем'єр-міністру Юлії Тимошенко.

Центр Симона Візенталя зі штаб-квартирою в Лос-Анджелесі був створений у 1977 році як незалежна організація, робота якої спрямована на пропаганду толерантності і боротьбу з проявами ксенофобії й антисемітизму, збереження пам'яті жертв Голокосту.

Офіси Центру діють також у Торонто, Парижі, Єрусалимі і Буенос-Айресі. Членами Центру Симона Візенталя є 440 тисяч осіб в усьому світі. У пресі організацію також називають "мисливцями за нацистами".

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування