Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Яценюк заявляє, що мав право писати в НАТО

Четвер, 17 січня 2008, 16:55

Спікер Верховної Ради Арсеній Яценюк заявляє, що лист вищого керівництва держави до Генерального Секретаря НАТО Яапа де Хооп Схеффера був підписаний у чіткій відповідності до чинного законодавства.

Про це Яценюк заявив на засіданні погоджувальної ради в четвер, повідомляє прес-служба ВР.

За його словами, згідно із конституцією голова Верховної Ради представляє Верховну Раду України у зносинах з іншими органами державної влади України та органами влади інших держав.

Він додав, що саме спікер може підписувати від імені Верховної Ради "тільки ті документи, які мають відповідне юридичне обґрунтування і правові підстави, які базуються на актах Верховної Ради України, прийняті належним чином".

"З огляду на це спікер, сказав Яценюк, підписав цього листа на підставі двох актів – Постанови Верховної Ради України № 223-IV від 21 листопада 2002 року, яка, за його словами, "чітко визначає всі пріоритети щодо роботи з Альянсом", та статей 6 і 8 Закону України про основи національної безпеки України, ухваленого у 2003 році, яка "передбачає набуття членства України в Альянсі", за який проголосували 319 парламентаріїв, у тому числі представники фракцій "Наша Україна", Регіонів України, СДПУ (о), ПППУ та інші".

"Голова Верховної Ради як діяв, так і буде діяти виключно у межах і у спосіб, визначені законодавством України", - заявив Яценюк.

Окрім цього, наголосив Яценюк, у тому числі й за його наполяганням і "виключно задля того, щоб не було неправильної дискусії у суспільстві", до тексту документа було внесено формулювання щодо винесення питання про набуття членства у НАТО на референдум.

"Абзац другий цього листа чітко визначає, що при прийнятті рішення щодо майбутнього членства ми порадимось з українським народом", - сказав він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування