Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Україну попросили не виходити за рамки

Четвер, 17 січня 2008, 17:55

Венеціанська комісія вважає, що конституційна реформа в Україні повинна проходити в рамках чинної Конституції.

Про це йшла мова в ході зустрічі міністра юстиції Миколи Оніщука з главою Європейської комісії "За демократію через право" (Венеціанська комісія) Яном Гельгесеном у четвер у Києві, повідомляє прес-служба Міністерства юстиції України.

При цьому глава Венеціанської комісії підкреслив, що комісія жодним чином не втручається в політичні процеси, а дає лише юридичні поради.

У ході зустрічі міністр юстиції Оніщук проінформував главу Венеціанської комісії щодо змісту можливих конституційних перетворень в Україні, а також положень чинної Конституції, що регулюють порядок внесення змін в Основний закон.

Зокрема, серед змін, які необхідно внести в Основний закон, міністр юстиції України і глава Венеціанської комісії обговорили роль і повноваження місцевого самоврядування, проблеми єдності виконавчої влади, питання судової і парламентської (утворення двопалатного парламенту) реформ, імперативного мандата, виборчої системи, а також функцій прокуратури.

За словами глави Венеціанської комісії, частина з цих проблемних питань, зокрема місцевого самоврядування, судової реформи, виборчого права, подібні до проблем у багатьох країнах, де Венеціанська комісія спостерігає за конституційними процесами.

Гельгесен відзначив готовність Комісії надати Україні експертну допомогу щодо всіх дискусійних питань конституційної реформи.

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування