Партії любителя снігурок і мерседесів заважає ковзанка

П'ятниця, 18 січня 2008, 06:55

Партія "Конгрес українських націоналістів" закликає мера Києва Леоніда Черновецького демонтувати ковзанку на Софійській площі в Києві.

Про це Українським Новинам повідомила прес-служба КУН.

КУН зазначає, що щорічно 22 січня на Софійській площі проходять святкові заходи з нагоди Дня соборності.

"Цього року Київська міська державна адміністрація, дозволяючи собі встановити на святині української землі - Софійської площі, напроти могили Патріарха України-Русі УПЦ КП Володимира розважальну споруду - ковзанку, перекреслила проведення святкування Дня Соборності України на традиційному місці", - сказано у зверненні до мера, яке підписали КУН й інші національно-демократичні партії й громадські організації.

У зверненні також зазначається, що українські патріоти вважають такий вчинок міської влади зневагою національних святинь і саботажем указу Президента Віктора Ющенка про святкування Дня соборності.

КУН закликає перенести ковзанку в київську мерію.

"Де чиновники в обідню перерву зможуть разом з киянами розважитися й відпочити від нелегкої політико-господарської праці й заодно зблизитися з народом", - сказано в зверненні.

У разі, якщо ковзанка не буде демонтована, націоналісти обіцяють під час святкування Дня соборності знести її в присутності представників влади.

У повідомленні зазначається, що раніше з відповідним проханням до Ющенка, прем'єр-міністра Юлії Тимошенко, голови Верховної Ради Арсенія Яценюка й Черновецького зверталися низка громадських організацій і відомих діячів.

13 січня Київська міська державна адміністрація відкрила для киян і гостей міста штучну ковзанку на Софійській площі в Києві.

КУН очолює Олексій Івченко.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування