Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"НУ-НС" заявив Росії, що її тон різкий і брутальний

П'ятниця, 18 січня 2008, 09:30

"Наша Україна – Народна самооборона" вважає, що останні заяви російських офіційних установ щодо рішень та подій в Україні написані в різкому та брутальному тоні, що викликає обурення.

Про це йдеться у заяві фракції щодо заяв Росії про нібито антиросійські вияви в Україні та рішення КС про дублювання іноземних фільмів українською мовою.

"Різкий, брутальний тон цих заяв, неправдиві та безпідставні звинувачення, що в них висуваються, викликають справедливе обурення в Україні", - зачитав заяву з трибуни Верховної Ради член "НУ-НС" Борис Тарасюк.

Фракція зауважує, що офіційна Москва "кожну пам'ятну акцію в сучасній Україні, що пов'язані з неупередженими оцінками подій нашої історії: вшануванням пам'яті загиблих в часи сталінського режиму внаслідок штучних голодоморів і політичних репресій, у боротьбі за незалежність нашої держави" сприймає як вияв антиросійських і русофобських настроїв.

"Україну звинувачують у прагненні відродити історичну пам'ять, зміцнити почуття національної гідності, яке викорінювалося протягом десятиріч примусової русифікації, забезпечити невід'ємне та природне право використовувати рідну мову в усіх сферах життя", - заявляють у "НУ-НС".

"Не може не викликати обурення намагання російської сторони давати тенденційну і неправдиву оцінку подіям, що мали місце на території України в часи Другої світової війни, зокрема, щодо діяльності ОУН-УПА", - зазначається у заяві.

При цьому Тарасюк назвав ганебним той факт, що "в офіційній заяві МЗС Росії містяться образливі висловлювання на адресу героя України Романа Шухевича".

Також він нагадав МЗС Росії "про непоодинокі факти варварського ставлення місцевих органів влади Росії до збереження пам'яток історії періоду Другої світової війни".

Йдеться про "минулорічний демонтаж у підмосковному місті Апрелівка пам'ятника українському льотчику-лейтенанту Василю Пойденку, який загинув, захищаючи Москву, та перенесення могили і зруйнування пам'ятника воїнам вітчизняної війни у місті Хімки".

Також "НУ-НС" висловлює стурбованість відносно спроб МЗС Росії поставити під сумнів рішення Конституційного Суду про необхідність дублювання іноземних фільмів українською мовою.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування