Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Яценюк зрозумів, що готуються старі пісні про головне

П'ятниця, 18 січня 2008, 10:13

Спікер Верховної Ради Арсеній Яценюк заявляє, що не має наміру відкликати свій підпис під зверненням керівництва країни до генсека НАТО щодо приєднання до плану дій щодо членства в НАТО.

Про це Яценюк заявив у п’ятницю з трибуни Верховної Ради, коментуючи заклики представників опозиції.

"Питання щодо членства в НАТО сьогодні на порядку денному не стоїть... Немає жодних юридичних підстав для відкликання відповідного підпису. Голова Верховної Ради виконав свій конституційний обов'язок", - наголосив він.

Яценюк знову зазначив, що як голова Верховної Ради саме він представляє парламент у зовнішніх зносинах. Також він нагадав, що спікер не має права підписувати документи, які не голосувалися в сесійній залі.

У зв’язку з цим він знову нагадав, що питання щодо НАТО було проголосовано в парламенті позаминулого скликання. Яценюк додав, що тоді його підтримали і Партія регіонів, і СДПУ(о).

Він також наголосив, що був одним з тих, хто наполягав на необхідності включення в лист до генсека НАТО питання щодо проведення референдуму.

"У листі чітко задекларована воля двох партій – Компартії та Партії регіонів щодо необхідності проведення референдуму. З огляду на це я не розумію предмет дискусії, який сьогодні відбувається", - сказав він.

Яценюк наголосив, що він зробив усе, щоб узгодити політичні позиції як коаліції, так і опозиції.

У відповідь на це один з представників опозиції вигукнув "ганьба спікеру".

"Раз ганьба спікеру, то ви проти того, щоб народ висловився щодо членства в НАТО на референдумі – нема проблем тоді. Так і скажемо народу, що сьогодні не потрібен референдум по НАТО", - відповів Яценюк.

Після цього дві фракцій стали вимагати півгодинну перерву , на це Яценюк зазначив:

"Я так розумію, що це будуть старі пісні про головне". Однак він оголосив перерву.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...