Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

НУ-НС підтримає Ющенка, "ким би він не був"

П'ятниця, 18 січня 2008, 10:31

Фракція "Наша Україна – Народна самооборона" не підтримує ініціативу щодо скасування недоторканності президента.

Про це в коментарі журналістам у кулуарах Верховної Ради сказав у п'ятницю лідер фракції "НУ-НС" В’ячеслав Кириленко.

За його словами, офіційна позиція коаліції полягає в необхідності скасування саме депутатської недоторканності, окрім цього фракції коаліції "готові розглядати питання скасування недоторканості суддів або інших людей, які нею користуються".

"Але ми не вважаємо за потрібне скасовувати конституційну норму про недоторканність глави держави, бо згідно з Конституцією, лише президент України, ким би він не був і за чиєї підтримки він не був би обраний, є гарантом територіальної цілісності, державного суверенітету і захисту прав і свобод людини і громадянина", - зазначив Кириленко..

"Для цього йому потрібні повноваження, в тому числі і недоторканність, тому це питання для фракції навіть не стоїть", - заявив лідер фракції "НУ-НС".

Відповідаючи на запитання про перенесення кадрових призначень коаліції на наступну п’ятницю, він зазначив, що жодних неузгодженостей між фракціями немає, але спочатку вирішено ухвалити в першому читанні законопроекти коаліційного пакету.

"Ми це зробимо наступної п’ятниці, і одразу після того проведемо усі кадрові питання у той спосіб, який буде прийнятний для опозиції. Якщо вони захочуть руками голосувати, ми будемо голосувати руками", - зазначив Кириленко.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування