Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Опозиції пояснили її права, звинувативши у боягузтві

П'ятниця, 18 січня 2008, 11:55

Представники Партії регіонів та Компартії блокують роботу Верховної Ради, щоб не були розглянуті питання про скасування депутатських пільг та недоторканності, а також постанови про зловживання мера Харкова та київської влади.

Про це під час виступу заявив лідер фракції "Наша Україна – Народна самооборона" В'ячеслав Кириленко.

"Партія регіонів і комуністи заблокували роботу Верховної Ради не з причин НАТО, а тому що парламент впритул підійшов до розв'язання ключових і резонансних питань – скасування депутатської недоторканності, пільг, постанови про зловживання харківського голови і члена Партії регіонів та київської влади", - пояснив Кириленко.

"Ми вже на підході до питання про висловлення недовіри генпрокурору, бо коаліцію не задовольняє бездіяльність у розкритті резонансних справ", - додав він.

Кириленко ще раз заявив, що усі керівники держави підписали лист до генсека НАТО у межах своїх повноважень.

Лідер фракції "НУ-НС" зазначив, що опозиція має право опонувати поглядам коаліції, запропонувавши вносити відповідні зміни до законів, готувати постанови: "Це ваше право, але не є вашим правом блокувати і дестабілізувати роботу Верховної Ради".

Крім того, на законності скерування і підписання відповідного листа керівниками держави наполіг лідер фракції БЮТ Іван Кириленко.

Він підтвердив, що його сила стоїть на тому, щоб питання про приєднання до НАТО вирішувалося на всенародному референдумі. При цьому депутат закликав "колег зліва" розблокувати роботу парламенту.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування