Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко намагався витрусити з голови податкової вчорашній сніг

П'ятниця, 18 січня 2008, 13:29

Президент Віктор Ющенко вимагає мобілізувати податкові платежі до бюджету.

Про це він заявив під час зустрічі з головою Державної податкової адміністрації Сергієм Буряком.

Ющенко заявив про погіршення рівня надходжень податкових платежів до бюджету.

Зокрема, у 2007 році виконання податковими органами плану надходжень податків і зборів здійснювалося з великою напругою. Внаслідок заниження макропоказників на 2007 рік доходи зведеного бюджету занижені більш як на 10 млрд. грн. План за 2007 рік ледве виконано, а з деяких показників план надходжень не виконано, йдеться в повідомленні.

Застереження Віктора Ющенка викликає те, що напруженою залишається ситуація і цього року.

Аналізуючи причини цієї ситуації, президент вказав на такий недолік роботи ДПА, як пасивність у боротьбі із застосуванням недобросовісними платниками схем ухилення від оподаткування.

Ющенко поставив вимогу перед ДПА сфокусувати увагу на контролі за сплатою податків великими компаніями на предмет чесності їхніх податкових відрахувань.

Глава держави також розкритикував недостатню ініціативність ДПА щодо вдосконалення чинного податкового законодавства.

Зокрема, він нагадав про рішення РНБОУ щодо спрощеного порядку відшкодування ПДВ сумлінним платникам податку та введення електронного контролю за обігом ПДВ.

"Лише ці заходи дали б можливість поліпшити адміністрування податків та збільшити їх надходження до бюджету", – висловив докір на адресу ДПА президент.

Ющенко наголосив, що податкові органи застосовують вибірковий підхід при відшкодуванні цього податку, зокрема, за регіональною ознакою.

Відповідно до статистики, в цілому по Україні за 10 місяців 2007 року відшкодовано 76,5% від сум, що підлягали відшкодуванню (залишку на початок року та заявлених сум за виключенням відмовлених податковими органами), то у Донецькій області відшкодовано 96,3% від таких сум, Чернівецькій – 93,2%, Черкаській – 90,9%, Запорізькій – 90,3%.

Водночас цей показник для Сумської області складає лише 46%, Вінницької – 52,1%, Київської – 54,4%, Житомирської – 59,3%, Волинської – 61,5%, м.Києва та Севастополя – 67,4%.

Президент вказав голові ДПА на неприпустимість поширення фактів безпідставного затримання податковими органами бюджетного відшкодування, у тому числі підприємствам стратегічного значення.


"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування