Катеринчук каже, Медведька може замінити й Балога

П'ятниця, 18 січня 2008, 14:08

Депутат фракції блоку "Наша Україна - Народна Самооборона" Микола Катеринчук прогнозує, що Верховна Рада розгляне питання про висловлення недовіри Генеральному прокурору Олександру Медведьку на засіданні 25 січня.

"У п'ятницю (25 січня)", - сказав він, повідомляють "Українські новини".

При цьому Катерничук припустив, що члени його фракції наполягатимуть на включенні цього питання до порядку денного навіть у тому разі, якщо проект такої постанови не буде розглянутий на засіданні профільного комітету парламенту.

"Це резонансне питання... я думаю, питання зміни генпрокурора - стратегічне для нашої коаліції", - сказав він.

Катеринчук вважає, що найбільш імовірні на посаду генпрокурора кандидатури - голова секретаріату президента Віктор Балога, заступник глави секретаріату президента Ігорь Пукшин, колишній заступник генерального прокурора-прокурор Криму Віктор Шемчук, нинішній заступник генерального прокурора Микола Голомша.

Агенція нагадує, що президент Віктор Ющенко очікує від Верховної Ради рішення про звільнення Медведька, але при цьому не говорить про свій намір подати в парламент відповідне подання.

Прем'єр-міністр Юлія Тимошенко раніше закликала Ющенка направити подання в парламент на звільнення Медведька.

Верховна Рада вирішила не розглядати питання про висловлення недовіри Медведьку у п’ятницю, 18 січня, оскільки він перебуває на лікарняному після операції.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування