Ющенко хоче активності Луценка проти феодалів та посадовців-злочинців

П'ятниця, 18 січня 2008, 14:37

Президент Віктор Ющенко обурений ситуацією з земельними відносинами в Україні.

Про це Ющенко заявив, відкриваючи засідання РНБО, присвячене земельним питанням в п’ятницю.

"У зловживання навколо земельних питань активно залучені високопосадовці місцевих органів влади. Мене обурює зухвалість злочинів в цьому питанні", - зазначив він.

Як приклад він навів рішення судді, за яким в Бориспільському районі 1000 га землі були відібрані в селян.

"Це просто блюзнірство, ігнорування законів. Я не хотів би бути свідком пасивної реакції генпрокуратури, МВС та СБУ на ці речі", - зазначив він.

Ющенко також виступив проти запровадження мораторію на продаж землі сільськогосподарського призначення.

"Мораторій треба не селянам, а земельним феодалам. Вже ходять легенди про народних депутатів, які мають по тисячі, дві тисячі чи п’ять тисяч гектарів земель. Для цих хлопців треба ще мораторій на кілька років, і тоді людям землі не залишиться", - додав Ющенко.

Він заявив, що видача актів приватної власності на землю має завершитися в 2008 році. "Ми повинні поставити крапку по цьому питанню", - підкреслив Ющенко.

Він також запропонував "раз і на завжди винести за дужки" тему продажу земель іноземним громадянам.

Президент повідомив, що в Україні не проінвентаризовано 40% земель "там творяться тіньові кримінальні операції", - додав Ющенко.

Він також звернув увагу на те, що ділянки продаються або передаються в оренду на безаукціонній основі, хоча законодавство на цей рік забороняє це робити.

За його словами, після внесення такої заборони на адресу президента стали надходити "десятки ініціатив, як ці норми вдосконалити".

"Ця редакція не дає можливості говорити про доступне соціальне житло. Треба внести необхідні корективи, але щоб надалі ми керувалися тільки цим принципом – аукціонний режим", - сказав він.

"Очікую, що в уряді належно прореагують на зауваження, які були висловлені, та рішення які будуть ухвалені", - сказав Ющенко.

Засідання РНБО беруть участь всі члени ради крім Юлії Тимошенко, яка за повідомленням уряду захворіла.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування