Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Огризко уже віддав документ, який хотіли повернути Регіони

П'ятниця, 18 січня 2008, 14:42

Міністр закордонних справ України Володимир Огризко передав Генеральному секретарю НАТО Яапу де Хооп Схефферу лист від українського керівництва з проханням приєднатися до Плану дій щодо членства в альянсі.

Про це Радіо "Свобода" повідомили в прес-службі НАТО.

Заявку від України міністри країн НАТО можуть почати обговорювати в лютому.

Втім, альянс не дає жодних обіцянок, коли України вступить до НАТО і чи вступить взагалі, наголошує радіо.

Крім того, як повідомляє УНІАН, під час зустрічі з Огризком Схеффер підкреслив, що Альянс високо цінує відносини особливого партнерства з Україною, і що союзники готові і в подальшому до активної співпраці в реалізації євроатлантичних устремлінь України.

Огризко ж наголосив, що і президент України, і нинішній уряд мають єдине бачення зовнішньополітичних перспектив України, а також політичну волю та необхідні механізми щодо їх реалізації.

Міністр також запевнив Генсека НАТО у якнайшвидшому ухваленні річного Цільового плану Україна-НАТО на 2008 рік та його вчасної і неухильної імплементації.

Співрозмовники також відзначили важливість інформування українського суспільства про співпрацю між Україною та НАТО.

Як відомо, 15 січня цього року президент Віктор Ющенко, прем’єр-міністр Юлія Тимошенко та спікер Верховної Ради Арсеній Яценюк написали спільний лист до генсекретаря НАТО в якому заявили, що Україна зацікавлена у приєднанні до Плану дій щодо членства в НАТО і виступили з відповідним зверненням.

Ще в грудні минулого року на засіданні Комісії з НАТО на рівні міністрів закордонних справ закликав Північноатлантичний альянс підтримати його наміри приєднатися до Плану дій щодо членства в НАТО на квітневому саміті альянсу в Бухаресті.

У грудні генеральний секретар альянсу заявив, що НАТО буде продовжувати дискусію щодо прагнень України, але цей процес ґрунтується на досягненнях.

У свою чергу, фракція Партії регіонів на засіданні Верховної Ради у середу висунула вимогу відкликати лист керівників України до Схеффера щодо приєднання України до Плану дій щодо членства у НАТО.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування