У Балоги пишуть новий лист Ющенка до Тимошенко

П'ятниця, 18 січня 2008, 16:16

Секретаріат готує лист президента України до уряду щодо антиінфляційних заходів

Цей крок анонсував під час брифінгу керівник Головної служби соціально-економічного розвитку Роман Жуковський, повідомляє прес-служба президента.

"Наша служба рекомендуватиме главі держави звернутися до уряду з тим, щоб у найближчі терміни були вжиті заходи для зміни офіційного прогнозу інфляції. Щоб новий прогноз був затверджений у найкоротший термін і використаний при розробці змін до бюджету 2008 року", – повідомив Жуковський.

Відповідно до позиції секретаріату президента, офіційний прогнозний показник інфляції повинен враховувати перерахунок розміру прожиткового мінімуму.

Керівник економічної служби секретаріату президента нагадав, що затверджений Закон про державний бюджет на 2008 рік заснований на розрахунку інфляції у 9,6%.

Проте у вівторок міністр економіки Богдан Данилишин заявив, що прогноз інфляції може бути переглянутий у бік збільшення – до 12,5%.

"Такий перегляд матиме значний вплив на велику кількість наших громадян. Насамперед це стосується пенсіонерів, які отримують мінімальну пенсію за віком, що дорівнює прожитковому мінімуму для непрацездатних осіб", – застеріг проти негативного соціального ефекту таких кроків представник секретаріату.

За підрахунками Головної служби соціально-економічного розвитку, якщо інфляція за 2008 рік буде на три відсотки вища, то за 2008 рік такий пенсіонер недоотримає 170 гривень, або, починаючи вже з січня – по 14 гривень щомісяця.

"Це стосуватиметься всіх видів державної допомоги, що розраховуються на основі прожиткового мінімуму", – попередив Жуковський.

Він також нагадав про необхідність співвіднести прогноз інфляції із цифрою реальних доходів державного бюджету.

"Президент неодноразово наполягав, щоб бюджет ґрунтувався на реальних розрахунках доходів", – заявив Жуковський.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування