Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Богатирьова дала обіцянку пресі і втекла до заступників

П'ятниця, 18 січня 2008, 16:34

Рада нацбезпеки і оборони своїм рішенням визнала незадовільним виконання указу президента щодо підвищення ефективності рівня земельних відносин в Україні.

Відповідну заяву оприлюднила після завершення засідання РНБО її секретар Раїса Богатирьова.

Також було визнано незадовільною роботу Держагентства земельних ресурсів, Міністерства охорони навколишнього середовища, Міністерства аграрної політики і Міністерства будівництва, архітектури і житлово-комунального господарства.

Богатирьова констатувала, що на даний момент залишаються неінвентаризованими близько 40% земель у населених пунктах та 30% земель сільськогосподарського призначення, невстановлено близько 75% меж населених пунктів.

Крім того, у Верховній Раді неналежним чином забезпечено прийняття земельного кодексу та закону про ринок землі, що призводить до "численних порушень законодавства, розквіту корупції та організованої злочинності".

"Замість того, щоб бути об'єктом права власності народу, як це встановлено Конституцією, українські земельні ресурси стали об'єктом злочинних зазіхань і безконтрольно відчужуються окремими його представниками", - заявила Богатирьова.

За її словами, такі представники народу "наближені до тих чи інших державних структур". "В усіх таких випадках обов'язково задіяні високопосадовці місцевих держадміністрацій, земельних та правоохоронних органів", - додала вона.

Богатирьова повідомила, що РНБО прийняла рішення продовжити контроль і притягнення до відповідальності осіб, винних у порушенні земельного законодавства.

Рішення Ради нацбезпеки буде доопрацьовано протягом п'яти днів з урахування перевірок, що зараз тривають.

"Особливий контроль за виконанням вимог законодавства і щодо забезпечення силовими структурами його дотримання, усі ці питання будуть розглядатися як у першому, так і в другому півріччі 2008 року", - наголосила секретар.

Зачитавши у прес-центрі секретаріату президента відповідну заяву, Богатирьова залишила залу, оскільки брифінгом не було передбачено запитань.

Коли кореспонденту "Української правди" вдалося наздогнати секретаря РНБОу коридорі, Богатирьова пообіцяла, що найближчим часом проведе брифінг і поспілкується з пресою на предмет її подальшої діяльності.

При цьому Богатирьова зауважила, що не може наразі говорити, оскільки "поспішає на нараду - заступники чекають".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування