НАТО взялося за лист трьох

П'ятниця, 18 січня 2008, 18:07

У НАТО починається обговорення листа за підписом трьох лідерів української держави, що містить звернення до альянсу розглянути питання про можливе надання Україні Плану дій з набуття членства на саміті альянсу в квітні нинішнього року в Бухаресті.

Про це повідомив міністр закордонних справ Володимир Огризко в п'ятницю в Брюсселі за результатами зустрічі з генеральним секретарем альянсу Яапом де Хоопом Схеффером.

"Лист прийнятий, і зараз починається нормальний процес обговорення того, що в цьому листі написано", - сказав він.

Огризко відзначив, що українська сторона має намір підтримувати постійний контакт із колегами як у штаб-квартирі НАТО, так і в столицях країн-членів НАТО. "Ми будемо просуватися до своєї мети", - підкреслив він.

Коментуючи події у Верховній Раді, зокрема, висунуті до спікера парламенту Арсенія Яценюка вимоги від Партії регіонів і Компартії відкликати свій підпис під "листом трьох", міністр закордонних справ відзначив, що в цьому відношенні "все достатньо зрозуміло".

"Мова йде про те, що необхідно чітко виконувати закони, що є головним у парламенті. Тому обвинувачення Яценюка в тому, що він не мав права підписувати лист, є зовсім безпідставними. Потрібно читати закони і чітко їх виконувати", - резюмував Огризко.

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування