Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Огризко поставив ЄС візове питання

П'ятниця, 18 січня 2008, 18:33

Міністр закордонних справ Володимир Огризко говорить про те, що порушив перед Європейським Союзом питання про необхідність внесення до порядку денного двосторонніх відносин питання про безвізовий режим.

Про це він повідомив у п'ятницю в Брюсселі в інтерв'ю українським журналістам, коментуючи результати двосторонніх зустрічей.

"Ясно, що це не буде через день або через два, але ми повинні вже зараз почати роботу в цьому напрямку", - сказав він.

Огризко також вважає, що в даний час відносини України і Європейського Союзу знаходяться на етапі підйому.

Він відзначив, що, обговоривши спектр двосторонніх відносин із з верховним представником ЄС Хав'єром Соланою і європейським комісаром Бенітою Ферреро-Вальднер, співрозмовники відзначили що відносини "знаходяться на дуже гарному етапі - етапі підйому".

Огризко нагадав, що в даний час Київ і Брюссель знаходяться в переговорному процесі щодо "дуже важливої угоди, що визначить основи нашого співробітництва на найближчі роки".

"Після того, як Україна приєднається до СОТ, ми почнемо офіційно переговори по створенню зони вільної торгівлі", - також зазначив Огризко.

Він підкреслив, що це буде "важливим і реальним кроком у процесі європейської інтеграції".

Міністр також повідомив, що Україна і ЄС заявили про намір активізувати свої зусилля в плані врегулювання Придністровського конфлікту.

"Ми домовилися, що Україна і ЄС активізує свої зусилля в цьому напрямку цього року на основі плану Ющенка", - сказав він.

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування