Ющенка запідозрили у створенні другого Кабміну

Субота, 19 січня 2008, 09:42

Намір президента ввести губернаторів до складу Ради нацбезпеки і оборони і зробити рішення РНБО обов’язковими для виконання урядом "означає не тільки порушити Конституцію, це означає — створити другий Кабмін".

Так член комітету Верховної Ради з питань національної безпеки і оборони Сергій Гриневецький прокоментував поданий президентом до парламенту проект змін до закону про місцеві державні адміністрації.

"Виходить, що президент сформує навіть не другий Кабмін, а якийсь іще впливовіший центр виконавчої влади, порушуючи при цьому статті Конституції та закон про РНБО", — сказав Гриневецький в інтерв’ю "Дзеркалу тижня".

За його словами, Конституція і згаданий закон передбачають, що членами РНБО можуть бути тільки представники центральних органів влади.

При цьому, на думку депутата, в діях глави держави простежується намір змінити державний лад.

"Якщо ж прослідкувати всі останні кроки президента в системі, а не окремо — закони про місцеве самоврядування, державні адміністрації, що зберігають свій непорушний статус, про Кабмін, національну гвардію, ініціативи, що стосуються створення антикорупційного бюро при президенті, плюс бажання Віктора Андрійовича форсувати темпи написання і винесення на загальнонаціональний референдум нової Конституції, — то можна ясно побачити спробу створити в Україні вже не президентсько-парламентську, а президентську республіку з національною гвардією", — пояснив він.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News

Усі новини...