Ющенко забирає собі бронетранспортери Міноборони?

Субота, 19 січня 2008, 10:17

Розпочався процес передачі президентського полку Збройних сил України, який має на озброєні бронетранспортери, до управління державної охорони.

Про це заявив голова комітету Верховної Ради з питань національної безпеки і оборони, екс-міністр оборони Анатолій Гриценко в ефірі програми "Свобода Савіка Шустера" на телеканалі "Інтер".

"Я можу сказати, що коли я був міністром оборони, фактично протягом трьох років були спроби перепідпорядкувати президентський полк зі складу Збройних сил до управління державної охорони. Я заперечував такі рішення і цього не відбулося, поки я був міністром", - розповів Гриценко.

"Я знаю, що вирішення цього питання перейшло у практичну площину", - наголосив він.

За словами Гриценка, робити переформатування силових структур таким чином є неприпустимим. Він пояснив, що в президентському полку є батальйон почесної варти – підрозділ, який реалізує різні церемоніальні заходи, і це не є функцією державної охорони.

Водночас, він наголосив, що президентський полк має в своєму складі механізований батальйон, на озброєнні якого є найкращі у складі ЗС бронетранспортери БТР-80. Він зауважив, що цей бронетранспортер озброєний крупнокаліберним кулеметом - ПКВТ калібром 14,5 мм, який пробиває наскрізь бронетранспортер, будь-який автомобіль чи автобус.

"В мене питання, для чого управлінню держаної охорони для охорони президента потрібно десятки бронетранспортерів. Яку функцію виконувати вони будуть, від якого ворога будуть захищати президента?", - сказав він.

"Це дуже серйозне питання і цього не можна допустити", - наголосив він, додавши що таку позицію займають представники різних політичних – фракції Партії регіонів, БЮТ, Блоку Литвина, КПУ.

УНІАН

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування