Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Росія попередила, що може застосувати ядерну зброю

Субота, 19 січня 2008, 14:06

Начальник Генштабу Збройних сил РФ Юрій Балуєвський заявляє, що для забезпечення національної безпеки Росія вправі застосувати будь-які засоби, у тому числі й ядерну зброю.

"Ми ні на кого не збираємося нападати, але вважаємо за необхідне, щоб усі наші партнери по світовому співтовариству чітко розуміли і ні в кого не було сумніву, що для захисту суверенітету і територіальної цілісності Росії та її союзників будуть застосовані збройні сили, у тому числі й превентивно, у тому числі й з використанням ядерної зброї", - сказав Балуєвський на науковій конференції в Москві.

Разом з тим, заступник міністра закордонних справ РФ Сергій Кисляк заявив у суботу, що ряд дій США продовжує ставити під загрозу стратегічну стабільність у світі.

"Американці продовжують нас переконувати в необхідності третього позиційного району протиракетної оборони (об'єкти американської ПРО в Чехії і Польщі), хоча їхні аргументи нас не задовольняють", - сказав Кисляк.

Він відзначив, що російська дипломатія в даний час наполегливе допомагає "зрозуміти чехам, полякам і іншим європейцям можливі негативні наслідки розміщення компонентів стратегічних сил США поблизу російських кордонів".

Говорячи про оголошений Росією мораторій на дотримання зобов'язань за договором про звичайні збройні сили в Європі, Кисляк сказав, що це не означає, що Росія виходить з обновленого (адаптованого) договору. "Якщо вони (партнери Росії по ДЗЗСЄ) ратифікують адаптований ДЗЗСЄ, то ми виявимося в рівних умовах", - сказав Кисляк.

Він нагадав, що адаптований ДЗЗСЄ ратифікували тільки Росія, Білорусія, Казахстан і Україна.

Як сказав дипломат, після оголошення Росією мораторію на ДЗЗСЄ її західні партнери "зрозуміли серйозність наших намірів і що з нашою позицією, вимогами треба рахуватися".

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування