НУ-НС обіцяє підтримати плани Тимошенко одноголосно

Неділя, 20 січня 2008, 13:06

Голова фракції НУ-НС у парламенті В’ячеслав Кириленко обіцяє одноголосне голосування фракції за програму діяльності уряду.

"Ми одноголосно проголосуємо за програму, бо ми коаліція і ми несемо колективну відповідальність. Командна гра буде продовжуватися і надалі", - підкреслив він в ефірі програми "Свобода слова" на ICTV, повідомляє прес-служба блоку.

"Після ухвалення програми діяльності уряду ми перейдемо до стратегічних речей, які мають економічний характер. Це новий податковий кодекс, і як наслідок - зменшення податків і реформа податкової системи. Це нова бюджетна система, реформа соціальної політики, реформа місцевого самоврядування та інші зміни, які вкрай важливі для економіки", - сказав Кириленко.

Він також підкреслив, що НУ-НС не голосуватиме за імперативний мандат, поки не буде передбачено процедуру його оскарження.

"Імперативний мандат - не найкраще рішення, тому що він дійсно стримує депутата, але наша фракція не проголосує за імперативний мандат, поки ми не передбачимо в законопроекті процедуру оскарження", - сказав Кириленко.

За його словами, без цього "депутат буде вважати, що його репресували, а не попросили за систематичне порушення фракційної дисципліни".

"Необхідне чітке обмеження терміну дії імперативного мандату. Коли стабілізуються всі демократичні процедури, ми зможемо говорити про політичну відповідальність депутатів, і непотрібно буде імперативного мандату", - сказав Кириленко.


"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування