Регіонали побачили в Яценюка й Тимошенко президентські амбіції

Неділя, 20 січня 2008, 14:52

Партія регіонів вважає лист до штаб-квартири НАТО про приєднання України до плану дій щодо членства в альянсі "яскравим прикладом політичних спекуляцій в контексті майбутніх президентських виборів".

У розповсюдженій у неділю заяві партія наголошує, що згідно з чинною Конституцією, такі листи має підписувати лише глава уряду, і він є юридично відповідальним за таке рішення.

Як ідеться в заяві, президент, прем’єр і спікер, що поставили підписи під листом, "діють сепаратно, переслідуючи при цьому кожен свою мету".

Партія регіонів зазначає, що "розуміючи непопулярність ідеї членства в НАТО серед мільйонів українців і враховуючи власні президентські амбіції", прем’єр Юлія Тимошенко "навздогін листові дає письмові пояснення".

"Пояснюючи, що вона, мовляв, насправді мала на увазі, підписуючи цього листа, Тимошенко з притаманним їй цинізмом демонструє дві правди: одну – для Заходу, так би мовити на експорт, а іншу – для власного народу", - йдеться в заяві.

"Таким чином, українські Лебідь, Рак та Щука вкотре предстали у своїх традиційних амплуа не лише перед українським народом, але й перед міжнародною спільнотою", - вважають у партії.

Як наголошується в заяві, "влада продемонструвала непрофесійність, глибокі внутрішні конфлікти та президентські амбіції кожного з цієї трійки, і особливо – Юлії Тимошенко".

"У цьому зв'язку Партія регіонів як єдина послідовна сила, яка завжди відстоювала інтереси народу, заявляє, що не допустить вступу України до НАТО всупереч волі громадян, зокрема без забезпечення всенародного волевиявлення", - підкреслює ПР.

"Ми спростовуємо заяву фракції НУНС про якісь нібито інші причини, які штовхнули нас на блокування роботи парламенту. Підкреслюємо – саме незаконні і сепаратні дії очільників влади і намагання будь-що втягнути Україну в НАТО є причиною наших протестів", - йдеться в заяві.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування