Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Єврокомісія хоче почути неофіційну думку

Понеділок, 21 січня 2008, 07:15

Позиція громадських організацій буде однією з вирішальних у підготовці звіту Європейської комісії щодо виконання українською стороною Плану дій "Україна – ЄС".

Про це "Німецькій хвилі" сказав голова представництва Єврокомісії в Україні Ієн Боуг.

За його словами, офіційна оцінка документу буде оприлюднена вже навесні.

Представник Єврокомісії зазначив, що більша частина плану дій "Україна – ЄС" українською стороною була виконана.

Однак повну картину того, як втілюються у життя реформи, можна буде побачити після аналізу як офіційного звіту Києва, так і оцінки громадських організацій, переконаний Боуг.

У свою чергу, експерт Центру економічних та політичних досліджень ім. Разумкова Валерій Чалий вважає, що на сто відсотків План дій виконати неможливо.

"Деякі пункти такі розмиті, що навіть Україна при бажанні не могла прозвітувати про повне виконання. І це урок для всіх двосторонніх документів з ЄС", - констатує експерт.

Чалий зауважує, що українська сторона досягла неабияких результатів у забезпечені свободи ЗМІ та у створенні громадянського суспільства.

Але у боротьбі з корупцією, забезпечені незалежності судової влади та виконанні соціальних реформ є проблеми, тому оцінка Єврокомісії виконання Україною цього документу може бути досить негативною, вважає експерт Центру Разумкова.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...