Семенюк попереджає, що Україна вже над прірвою національної небезпеки

Понеділок, 21 січня 2008, 08:59

На сьогодні під контролем держави залишається 21,7% власності, що, на думку голови Фонду держмайна Валентини Семенюк, є критичною цифрою в плані національної безпеки.

Слова Семенюк цитує прес-служба Соцпартії, повідомляє Ліга.

За словами голови ФДМ, "Укртелеком", "Турбоатом", Одеський припортовий завод - основні "донори" бюджету, підприємства, що платять найбільші податки у держказну.

"Сьогодні гроші, що планується одержати від продажу цих підприємств, звичайно, великі... Але ніхто не думає, що буде далі, за рік-два", - зазначила Семенюк.

"У нас сьогодні така практика: головне - побільше продати, а гроші проїсти. Потім починають шукати винних: хто продав, хто проїв", - додала вона.

На думку Семенюк, найефективнішою є стратегія управління держвласністю, що вона реалізувала на посаді голови ФДМ.

За останній рік, за словами голови ФДМ, було продано усього 11 підприємств, всі інші залишалися в держвласності, приносили доходи в місцеві бюджети, забезпечували нормальний розвиток регіонів.

"Моя "фішка" - це консолідована робота місцевої влади, керівництва підприємства і профспілок, що дозволяє захистити й інтереси робітників і інтереси держави", - розповіла соціалістка.

"Я була проти продажу "Криворіжсталі", протистояла цьому процесу, як могла. Для мене це найпереконливіший приклад розбазарювання національного надбання, підриву економіки", - додала вона.

Як відомо, раніше Кабінет міністрів ухвалив рішення про розпродаж активів 28 великих об'єктів, у тому числі і першочергова приватизація в першій половині року контрольних пакетів акцій "Укртелекому" і "Одеського припортового заводу".

Уряд заявив, що всі об'єкти, що цього року будуть виставлені на приватизацію, будуть продаватися винятково на відкритих аукціонах.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News