Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Шуфрич хоче залишити Тимошенко без грошей

Понеділок, 21 січня 2008, 10:23

Регіонал Нестор Шуфрич пропонує зменшити зарплату прем'єрові, президентові і міністрам.

Як повідомляє газета "Сегодня", у п'ятницю "регіонал" вніс у Раду законопроект про оплату праці глави уряду, запропонувавши зробити оклад глави уряду на рівні 10 мінімальних зарплат — це 5150 гривень, а разом з іншими виплатами — 7000 гривень (зараз оклад прем'єра близько 20 000, а з усім доплатами — приблизно 30 000).

"Якщо закон буде прийнятий, у такий спосіб зарплата буде знижена не тільки прем'єрові, але й президентові і міністрам" — сказав Шуфрич.

"У всіх цих чиновників зарплата залежить від окладу прем'єра і рахується відповідно до коефіцієнта. 140% від цієї суми для глави держави, і 85% — для міністрів і парламентаріїв, а також усіх держслужбовців незалежно від рангу. Ми підрахували, що в підсумку економія бюджету складе від кількох сотень мільйонів до 1 мільярда гривень", — відзначив депутат.

Він сподівається, що законопроект буде прийнятий, незважаючи на те, що в "регіоналів" і комуністів немає більшості.

"Це буде перевіркою "помаранчевих" на щирість і моральність. Сподіваюся, вони будуть "за", — говорить Шуфрич.

Утім, "бютівець" Андрій Шкіль упевнений, що його фракція голосувати за законопроект Шуфрича не буде.

"Це не закон, а просто жарт. Голосувати за нього, це все одно що голосувати за закон про сало, що заради сміху був складений колись депутатами. Чому він не виступав із проектом, коли був міністром, а прем'єром — Янукович", — відзначив Шкіль.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування