Балога заявляє, що більше не дозволить "мордобій" на Банковій

Понеділок, 21 січня 2008, 10:59

Керівник секретаріату президента Віктор Балога заявляє, що не допустить більше сутичок між високопосадовцями у приміщенні секретаріату.

Про це він сказав, коментуючи сутичку між міністром внутрішніх справ Юрієм Луценком і мером Києва Леонідом Черновецьким після засідання РНБО у п’ятницю.

Балога заявив про "очевидну ганебність сутички між двома високопосадовцями незалежно від того, хто і як перший почав, хто правий, а хто винен".

"Два чиновники вчинили явно не гідно своїх посад, повелися вищою мірою не виважено, по-хлопчачому, кинули густу тінь на власний авторитет і реноме органів влади, які вони представляють. Це був перший і, поки я очолюю секретаріат, останній випадок, коли на Банковій, 11 роздаватимуть навсібіч стусани та ляпаси", - сказав він.

Коментуючи лист президента до генпрокурора з цього приводу, Балога наголосив, що Віктор Ющенко чекає від Генеральної прокуратури глибокої правової оцінки бійки між Луценком і Черновецьким.

"Висновки ГПУ повинні бути повними, об’єктивними та безсторонніми, без жодних політичних чи якихось інших домішок. Не має значення, кого стосуватиметься сила дії закону – лідера парламентської політичної сили й урядовця чи градоначальника. Обидва вони користуються довірою сотень тисяч людей, які їх делегували у владу зовсім не для відпрацювання вправ рукопашного бою", - сказав він.

Керівник секретаріату також повідомив, що громадськість через засоби масової інформації буде поінформована про результати перевірки інциденту, який викликав широкий суспільний резонанс.

Як відомо, у п’ятницю після завершення засідання РНБО у секретаріаті президента сталася сутичка між Луценком і Черновецьким. Усі версії інциденту читайте тут.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування